Gå videre til hovedindholdet

Tilbud fra organisationer

Kurser om menneskerettigheder, interkulturel forståelse, partnerskaber med skoler eller medborgerskab og inklusion. Flere organisationer tilbyder kurser til undervisere og skoler. Her skal du regne med, at det koster lidt.

Bunge Ni Utumishi, foto: Pernille Bærendtsen

  • MUNDU tilbyder en række kurser tilrettelagt efter tema eller målgruppe om kultur, kommunikation og global undervisning målrettet lærere eller andre faggrupper. 
    • Fx Global undervisning og interkulturelle kompetencer, om hvordan den internationale dimension kan inddrages i undervisningen, så det passer til netop jeres virkelighed. 
    • Kurset Sådan Bor Jeg går bagom webstedet www.saadanborjeg.dk og dens muligheder i undervisningen. Webstedet indeholder portrætter af børn og deres familier med tilknyttede landeprofiler.
    • Kulturkursus for professionsuddannelser og personalegrupper som blandt andet indeholder temaer om etniske minoriteter i Danmark, interkulturel kompetence og kommunikation i jobfunktionen, kulturteorier og individuelt tilrettelagt indhold skræddersyet i forhold til fag og målgruppe. 
  • Mellemfolkeligt Samvirke ActionAid Denmark tilbyder kurser for undervisere. MS har specialiseret sig i elevaktiverende undervisning, der ”træner elevernes evne til at diskutere og handle på samfundsmæssige problemstillinger”. Kurserne foregår lokalt på din skole og i Aarhus og København. Kurserne er baseret på aktionslæring, handlekompetence, kritisk pædagogik, samarbejde, Løsnings¬orienteret innovation og fantasi. 
  • Amnesty International tilbyder kursus om menneskerettigheder på din skole eller i deres kursusafdeling.”Ønsker du, at dine elever ved noget om tortur, ytringsfrihed og om deres rettigheder og pligter som borgere i vores demokratiske samfund? Så kan du blive inspireret til at arbejde med de basale menneskerettigheder for alle verdens borgere og gøre din undervisning relevant og levende.”
  • Globale Skolepartnerskaber tilbyder workshops i, hvordan man opbygger velfungerende partnerskaber med skoler i andre dele af verden, og hvordan man anvender partnerskaberne til at give globalt perspektiv til undervisningen. Introduktion til partnerskaber og sociale medier i undervisningen. (Globale Skolepartnerskaber overgår sandsynligvis til at blive en del af Mellemfolkeligt Samvirke Action Aid Denmark efter nytår).
  • Center for konfliktløsning har tilbud om kortere og længere kurser og uddannelser i konflikthåndtering.
  • Vedvarende Energi har en ungdomsgruppe ”Ung Energi”, som arbejder med ”forandringsagenter” frem mod omstillingen til et bæredygtigt samfund. Forandringsagenterne kan komme på besøg på din skole og inspirere til en mere bæredygtig skole.
  • Institut for menneskerettigheder har et netværk for skoleledere om medborgerskab og inklusion blandt andet. Skoleledere kan også kontakte instituttet med henblik på et forløb med faglig sparring om, hvordan din skole/uddannelsessted kan komme i gang med at arbejde med menneskerettigheder.
  • DIIS Folkedrab.dk arrangerer løbende studierejser for undervisere og elever. Det kan fx være lærerkursus i Israel om Holocaust.

Kommentarer

Mest læste

Hvad er global undervisning?

Verdensmålene og undervisning

Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab